Jogo
Jogo

Cluj-Napoca

  • Autor principal: Arh. Octavian Ciotlăuș
  • Echipa de proiectare: Arh. Eleonora Dulău, arh. Iulia Damian
  • Alți colaboratori: Lux Line, Rebras, Piastrelle, Urban Woods, Betonia
  • Fotograf: Cătălin Hladi
  • Adresă: Sigma Center
  • Funcțiune: Cafenea
  • Anul proiectării / finalizării: 2016

Amenajarea Cafenelei Jogo, într-un centru comercial, are o tema integrată și dezvoltată în jurul cerinței clientului de a avea un spațiu cu influențe sud-americane, ce te duce cu gândul la vacanță. Implicarea în dezvoltarea proiectului a fost atât la nivelul identității vizuale, branding-ului, a conceptului de amenajare, a implementării acestuia, cât și a designului de obiect.
Amenajarea spațiului a ținut cont de elementele existente și definitorii ale spațiului, structura de hală industrială, cu tavan metalic și instalații aparente. Aceste elemente sunt tratate într-un mod „jucăuș”, printr-o cromatică regasită în conceptul identității vizuale. În acest cadru se alătură, ca într-un joc, elemente metalice manufacturate, barul brut cu un blat de beton și grafică, scaunele colorate, mesele din lemn, panourile cu grafică stencils, masa cadru metalic de bar și masa trunchi de copac.

Imaginea acesteia de joc și cromatica de vacanță este susținută și de elementele grafice, caracteristice identității vizuale, ce se regăsesc atât la nivelul barului, a peretului de fundal, cât și la nivelul obiectelor de ambalaj prezente în spațiu. La nivelul iluminatului regăsim aceeași temă a jocului de lumini, custom made, prin seria de sfere suspendate de deasupra barului, a corpurilor cu brațe de inspirație vegetală, dar mai ales a peretelui luminos cu umbre sud-americane. Spațiul inițial închis își schimbă caracterul, odată cu deschiderea spre culoarul interior de circulație a centrului comercial și expunerea acestuia spre public.


proiecte reprezentative